keskiviikko 10. joulukuuta 2008


Oppimisympäristöjen ja kehittämishankkeiden seminaari 10.12.2008
Helsinki Congress Paasitorni

Teemana: Yhteisöllisyys ja sosiaaliset oppimisympäristöt

Opetushallituksen erityisasiantuntija Tina Heino heino avasi tilaisuuden ja toivotti lähes 80 verkostoitujaa tervetulleeksi seminaariin.

Päivän tavoitteenani on verkostoitua uusien innovatiivisten hankkeiden kanssa, jotka voisivat tukea jo olemassa olevaa virtuaaliluokka-hanketta ja erityisesti löytää yhteistyökumppaneita ammatilliselta puolelta. Tämä siksi, koska ISOverstaan opiskelijoiden jäsenmäärässä ammatillinen puoli on nyt Savon koulutuskuntayhtymän liityttyä ISOverstaaseen suurempi kuin lukiokoulutus.

Miten sosiaalisen verkoston luomisessa ja yhteisöllisyyden lisäämisessä teknologia voisi auttaa?
- Virtuaalineukkari ro-ryhmille ?

Klassikan virtuaaliluokkien lanseraaminen ro-ryhmille voisi olla kokeilun arvoinen, jos niitä ei aktiivisesti opetukseen käytetä. Jollekin ryhmälle voisi antaa kokeiluun. Varsinaisesti alusta ei varmaan niin innosta, mutta yhdistämällä IRC-galleriaan tai muuhun käyttökelpoiseen sosiaalisen median alustaan. Etu nuorille olisi selkeästi paremman laadun saaminen lisääntyvään videokeskusteluun.

Dosentti Risto Patrikainen
"Opettajuuden haasteista oppimisen iloon"

Luennolta napattuja asioita: Luentokalvot saadaan jakeluna myöhemmin.
- Kongnitiivinen / Pedagoginen hyvinvointi opetuksessa
* Yhdistyy hyvät oppimistulokset ja kokemukset....
- Hyvinvointi ei toteudu kaikkien kohdalla -> koulu-uupumus, pudokkaiden määrä lisääntyy -> opettajat stressaantuvat ja uupuvat

Ei kommentteja: