maanantai 6. toukokuuta 2013

Mobie OnEdu oppilaitosten kehittämishanke laajenee

Kvarttaaliraportti

Olen saanut olla lukion ex-rehtorina ja sittemmin opetusteknologia yrittäjänä kehittämässä, esittelemässä ja myymässä Mobie OnEdu tuotetta suomalaisille oppilaitoksille tämän kevään. Kolmessa kuukaudessa olemme keränneet uuden ajan julkaisujärjestelmän ympärille suomen aktiivisimpia kehittäjäkouluja, kuntia ja opettajia tekemään suomalaista opetusteknogiahistoriaa!

Pelkästään se että Mobie OnEdu järjestelmä vastaa tulevaisuuden mobiililaitteden vaatimuksiin jo nyt, mutta myös OnEdua kehitetään oppilaitosten tarpeita varten Mobie Oy:n kehittämisohjelmassa.  

Se mikä ex-opetusalan edustajana tässä lämmittää sydäntä, on se, että kehitystyötä on aloitettu tekemään opettajien toiveiden mukaan. Koko e-oppimateriaalin suomalaiseen julkaisujärjestelmän kehittämiseenkin opettaja voi olla vaikuttamassa ja se jos mikä on on ainutlaatuista. Nyt suomalainen opettaja voi muokata käyttämänsä oppikirjan julkaisualustan ja oppikirjankin mieleisekseen sekä omaa pedagogista näkemystä vastaavaksi. Tätä mahdollisuutta ei tarjoa monikaan suomessa. 

Pieksämäen kunnan ratkaisu tänään mielestäni viitoittaa tietä sille visiolle, että muutosta on lähdettävä tekemään jo alakoulusta alkaen. Lukioilla on jo kiire 2016 syksyn yo-kokeisiin, mutta asia on nähtävä isompana yhteiskunnallisena kokonaisuutena, muutoksena ja mahdollisuutena. Kehittämishankkeessa on myös muita hienoja avauksia peruskoulujenkin mukaantulon myötä, sekä vapaa sivistystyön puolen vastuunottoja e-oppimateriaalin tuottamiseksi. 

Nyt alamme keskittymään tulevien kolmen kuukauden tuotannon ylösajamiseen kaikissa kehitysohjelman oppilaitoksissa ja teemme seuraavaan aaltoon elokuussa tilaa. Kaikilta osin OPH hankerahoitukset antavat uusille oppilaitoksille oivan mahdollisuuden tulla mukaan ja ottaa osaa kokonaisuuden keittämiseen. OnEdu tilannetta voi seurata hienosti http://onedu.fi sivulta ja itse kerron aktiivisesti omalla http://fineict.fi sivuilla teknologisista avauksista asian ympärillä.


Näytä Mobie OnEdu oppilaitokset suuremmalla kartalla

Ei kommentteja: