lauantai 14. tammikuuta 2012

Matkalla Lontoosta - Kuopioon

Hei kaikille ja tuoreita terveisiä Lontoon maalta.

Tuo alkuviikon innostus kirjoittaa matkablogia häipyi, kun saavuimme BETT show turnajaisiin. Alkuhämmästyksestä tokenemisen jälkeen vaeltelin loputtomien messuosastojen käytäviä, kuuntelin esityksiä ja tapasin valtavan innostuneita ulkomaalaisia ja Suomalaisia opettajia, rehtoreita ja muita vaikuttajia.
iPad testaus sai jäädä ja Twitter laulamaan! Twiittaaminenkin tahtoi jäädä vähälle, kun oli niin kiire ahmia tuota techhypeä. Toisaalta monen meidän harmiksi langaton verkko oli aika-ajoin luvattoman huono...30.000 muutakin yritti samaan aikaan hypettää.

saanemme monia matkakertomuksia kuitenkin twiitavaksi, joten julkaisen lopuksi kirjeen omille opettajille, jonka kirjoitin matkalla Kuopioon. Se avaa varmaan monelle uusia näkymiä, mihin hankkeemme on menossa, mutta myös kannanoton mobiiliteknologian henkilökohtaistumisesta.

yt@sormuju
--------------------------
Julkinen kirje Klassikan opettajille.


Teillä joilla on ollut iPad testissä, alkaa olla päätöksenteon aika!?
Haluanko sen omaksi opetusvälineeksi vai palautanko sen opiskelijoiden käyttöön?

Jos vain jollaintapaa osaan aavistella tulevien raporttien sisältöjä, niin moni kokee iPadin aika henkilökohtaisena laitteena, kuten esim. puhelinkin on. Itse en antaisi mokomaa laitetta enää ikinä pois...no tiedätte varmaan, että tämänkaltaiset laitteet ovat kuin jääkaappimagneetti minulle.

Eli raportti voi aloitella kirjoittelemaan ja omia suosikki appsejä voi kirjailla Larin tekemään kirjastoon, että hyvä kiertää. http://www.peda.net/veraja/kuopio/klaslukio/atk/apple

Laittakaa raportin loppuun oma ilmoitus tahdostanne käyttää iPadiä opetuksessanne ja kehittää oman oppiaineen mahdollisuuksia hyödyntää iPadiä laajemminkin.

Seuraavassa hankeanomuksessa anomme lisää laitteita ja laajenamme hanketta Englannin, Intian ja USA:n kanssa. Las Vegas järjestää opetusalan teknologia messuja, johon suuntaammekin seuraavaksi. Verkostomme tulee laajenemaan parilla alakoululla Suomesta, joten saamme kokemuksia ihan pienten lasten kokemuksista hyödyntää IPadejä.

Yksi idea päivässä piristää! (kumma kyllä ei ole mikään ipad apps)
Suosittelen kokeilemaan mielenkiintoista palvelua, jonka on Suomalainen nuori mies Toni Happonen kehittänyt. Lontoon kautta tutuksi tullut, koska verkostomme oli bongannut hänet ja tapasi tämän nuoren kehittäjän, joka työskentelee vakituiseen Lontoossa.
http://flockler.com/about

Junamatkalla testauksen tuloksena ensimmäinen julkaisu on valmis. Oman verkkojulkaisun tekemiseen meni rekisteröityminen mukaanlukien 10 min. aikaa! No, sisältö ei ollut kovin harkittua, mutta idea selviää!
http://sormuju.flockler.com/magazine/finnedchat/1

Viikonloppuja ja maanantaina nähdään.

Yt: Jukka:-)

Ei kommentteja: