tiistai 10. tammikuuta 2012

Matkaraportti London Bett 10.-14.1.2012

10.1.2012 Matkalla Kuopiosta- Helsinkiin
Ihan mielenkiinnosta teen kirjoitelmaa hieman erilaisilla työkaluilla tälläkertaa. Omaa salkkumikroa en ottnut mukaan ollenkaan. Mukana iPad ja Logitechin langaton näppäimistö. Latasin iPadiin niin vr:n matkaliput kuin lentoliput Helsinki-Lontoo. Mukana on myös ibooksissa raportteja luettavaksi sekä Steve Jobsin elämänkerta. Musiikkia on koko musiikkikirjasto pullollaan, koska tyttäreni lataa kaiken musiikin omaan iPhoneen minun Apple tunnuksella, joten kaikki on sykronoitunut tänne minulle myös;-)
Sinällään matkalla olen aina tehnyt etäyhteyden yli töitä Kuopion kaupungin hallintoportin kautta, mutta ipadin kautta selainpohjainen yhteys ei onnistu. Mikä lienee sitten ongelma. Yhteys ei aukee niin ei aukea. Suora VPN yhteys voisi toimia, mutta toistaiseksi sitä ei Istekki Oy ole antanut tavallisten työntekijöiden käyttöön, joka hallinnoi Kuopion kaupungin verkkoa.

Aloittelen kirjoittelemaan GoodReaderilla tätä osaa. Taitaa olla hieman alkeellinen muistiinpanojen tekemiseen. GoodReader apps on enemmänkin suunniteltu jo pdf muodossa olevien raporttien ja kirjojen käsittelyyn. Toki siihen hyvä, mutta pitänee kokeilla muita appsejä matkan aikana. Julkaisualustaksi ajattelin joko Blogin tai Facebookin.
GoodReaderin ominaisuuksissa on paljon opettelemista. Esim. silmiä säästääkseen hieman hämärässä tekstipohjan saa käännettyä mustalle ja fontin eri väreille, joka on aika mukava ominaisuus.

Tämä taitaa olla kolmas kerta kun kirjoitan tätä onnetonta osaa OfficeHD:lla. Jokakerta teksti katoaa, joten HD saa potkut tältä osin....nyt vain copy-paste ja muihin appseihin....

Kokeilaanpa ihan ipadin omaa muistiota, joka onkin ihana mukava perusjuttuihin...eli tuon aiemman OfficeHD:n kokemus ei ollut yhtään sen huikaisevampi, koska sen ominaisuudet ovat hyvin alkeelliset.

Koko raportin lopullista julkaisuformaattia ja julkaisualustaa pitää nyt alkaa pohtia, kun siirryn graaffisiin muistiinpanovälineisiin. Kuvia, videoita, ääntä, linkkejä ja niiden upotuksia pitäisi pystyä tekemään. Blogi toki ja moni muu julkaisualusta pystyy tekemään, mutta kun en pysty koko aikaa roikkumaann verkossa. Kekseliät toki keinot keksisi.

Puhelin pirisee tasaiseen tahtiin ja häiritsee tätä vakavaa kirjoitusrupeamaan...taidan lopettaa tuon liittymän ja siirtyä online chattiin ja skypeen:-) Lähetän tämän tästä emailiin ja mitäs sitten...

No, tässä on itseasiassa mukava jatkaa lentokoneessa, koska Norveigian lentoyhtiö tarjoaa ilmaisen wifin!

Teinkin jo tuossa junassa eri appseillä tekstiä, mutta tekeminen muuttui yhä vaikeammaksi, kun lisäsin kuvaa ja ääntä. Eli päädyin lopettelemaan tähän blogiin suoraan. Kuvaa, ääntä ja videota en saa tähän kiinni ipadillä. Myöhemmin voin täydennellä kun pääsen purkamaan ipadilta tavarat omalle koneelle.
Palaillaan asiaan BETT messujen hilavitkuttimilla huomenna.
J

Ei kommentteja: