maanantai 7. tammikuuta 2013

Tulevaisuuden jälkimainingit alkavat läikkyä lontooseen

Nyt kun OPH Virtuaalipäivistä on vierähtänyt tovi, niin brainstrom on hieman laantunut allekirjoittajan pääkopassa ;-) Hyvä, että asiohin ottaa hieman etäisyyttä ja pohtii tovin jälkeen, että mitä näki, koki ja sanoi.

" Ensimmäinen miljardi on se hankala, mutta sen jälkeen se alkaa olla helppoa" totesi Peter Vesterbacka kun oli jonkun aikaa vetänyt omaa päätöspuheenvuoroaan. Voin vain kuvitella sen fiiliksen joka on koko yhtiöllä, kun kauppa käy kuin siimaa. Innovatiivisuus on itsestäänselvyys ja mitä huikeimmatkin unelmat toteutuvat. Firman www-sivut viestivät hienosti fiiliksestä joka on löydetty http://www.rovio.com/en/about-us/management-team

Suomi maailman osaavin kansa 2020 vaatiikin vielä sitä perustyötä, että saamme "miljardin täyteen". Virtuaalipäivien jälkeisten tunnelmien jälkeen voisi todeta, että tuota "miljardia" ei saavuteta. Anteeksi tämä skeptinen näkökulma, mutta aika paljon pitää vettä virrata vuoksessa, että Suomalainen koulutusmaailma pystyy muuttumaan ja haastamaan tulevaisuuden. Sinnikkäin asian puolestapuhuja on varmaan Kaisa Vähähyyppä, joka toistuvasti toi ylioppilaslautakunnan kannan, että 2016 aloitetaan. Tätä haastetta ei pysty YTL yksin hoitamaan, vaan se vaatii jokaisen oppilaitoksen, opettajan, opiskelijan, rehtorin sekä heidän ympärillä olevien tukiverkostojen (mm. tietohallinto) täydellistä yhteistyötä ja antaumusta. Toki YO-tutkinto on vain yksi osa tätä tietoyhteiskunnan sisäänajoa oppilaitoksiin.

Nostan tähän muutamia materiaaleja joita valmistelin virtuaalipäiville ihan vaikka omaksi muistoksi, että eivät jää bittiarkistoon. Teesini eivät ole mitään rakettitiedettä, mutta ne lienevät yksinkertaisuudessan ihan perusrelevantit otettavaksi huomioon, että osataan tehdä oikeita "uintiliikkeitä" että pystyisimme saavuttamaan tuon hallitusohjelman toteamuksen.


Tein itseasiassa Virtuaalipäiviä varten yleisölle handoutin Zineen, joka jäi mainitsematta selkeästi oman esitykseni aikana, joten laitetaan tässä sen linkki jakoon myös:http://klassikka.mobie.fi/zine/53/cover#

Jos satut vilaisemaan julkaisua, niin käytä 10 sekunttia vastataksesi kyselyyn.

Nyt siirretään ajatukset jo lontooseen sekä BETT konferenssiin tammikuun lopulla. Pääsemme kertomaan Mobiluck hankkeemme saavutuksista Lerning Learders seminaarissa Pasi Sahlbergin jälkeen. Pyrimme varmaan tuomaan esille sitä uudenlaista tekemisen asennetta opetusteknologian haltuunottamisessa ja levittämisessä jota olemme kuuden oppilaitoksen kanssa tehneet nyt reilun vuoden verran. Toki valmistelu alkoi jo loppuvuodesta 2009 asuessani Floridassa. Timo Ilomäki oli aloitellut somen tutkimista opetuskäytössä aktiivisemmin ja törmäsimme muistaakseni Twitterissä ;-) No, loppu onkin sitten luettavissa nykyisen Mobiluck hankkeemme blogista ja Facebook ryhmästä.
Handout hankkeemme Zineen on tulossa, mutta ei vielä julkaista.....antaa nälän kasvaa:-)

Laitetaan tähän alle uunituore Logomme, josta onkin jo kehkeytymässä ÄngryBirdsin kaltainen tuotesarja erilaisia "hyötytuotteita", kuten pehmokännykkä ja neliskulmaiset ilmapallot. Uskokaa tai älkää, niin nämä ovat sitten vuoden päästä hittituotteita:-)Ei kommentteja: